Citytrip Nice

Nice met vlucht

Een citytrip regelen is best simpel. Eerst dien je te beslissen wat de bestemming wordt en daarna dien je vliegtickets en een hotel te boeken. Ook wat opzoekingswerk verrichten helpt bij een goede voorbereiding. Echt gemakkelijk wordt het om een zogenaamd pakket ‘hotel + vlucht’ te boeken. Dan hoef je nauwelijks nog wat zelf te doen. In dit artikel gaan we na waarom het interessanter – en vooral leuker – is om beide zaken apart te boeken.

Beste vliegtickets

Bij de zoektocht naar vliegtickets zijn er verschillende mogelijkheden. In België kan men onder andere bij Brussels Airlines en easyJet terecht. In Nederland is er dan weer Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Bekijk de tarieven eens. De beste tickets zijn niet altijd de goedkoopste tickets. Een belangrijke factor zijn de vlieguren. Verblijf je bijvoorbeeld maar een weekend in Nice, dan is het handig om vroeg aan te komen en laat te vertrekken. je verlengt de tijd ter plaatsen en zo is er meer tijd om zaken te ontdekken. Maandag om 14 uur aankomen en dinsdag om 17 uur vertrekken is een volledig ander verhaal dan maandag om 09 uur aankomen en dinsdag om 21 uur vertrekken. Vergeet natuurlijk niet dat het pendelen en het wachten op de luchthaven ook zijn tol eist. Zo vliegen en wachten op het vliegtuig is een uitputtende beleving.


Het is maar om aan te tonen dat de goedkoopste optie niet altijd de beste optie is. Bij het boeken van de tickets dient men rekening te houden met onder andere volgende zaken:

  • Prijs
  • Afstand huis tot luchthaven
  • Vlieguren
  • Vliegtijd (opletten met tussenstops)

Hotel

De mediterrane stad Nice is een ware publiekstrekker. Dagelijks landen vliegtuigen vol toeristen. Velen zoeken een bed en het aanbod aan accommodaties is dan ook enorm. Voor elk budget is er wel een bed. Van goedkope jeugdherbergen met een bed in een slaapzaal tot luxueuze villa’s, er is een hoop mogelijk in de mondaine stad. We raden je aan om eens rond te kijken op booking.com. Dit is één van de grootste sites indien we spreken over het boeken van accommodaties. Mits enkele klikken is het mogelijk om de zoektocht te personaliseren. Recensies van eerdere gasten eens doornemen helpt bij het vormen van correcte mening omtrent de prijs/kwaliteit.

Nice met vlucht

Het is perfect mogelijk om bij enkele reismaatschappijen dit alles in één keer te boeken. Het grootste nadeel aan dergelijk pakket is de beknopte keuzevrijheid. Vaak is er slechts keuze uit enkele hotels en veelal is men ook niet goedkoper af bij zo’n pakket. Indien men zelf een verblijfplaats zoekt, dan kan men kiezen uit honderden bedden. Ook bij de zoektocht naar vliegtuigtickets is de keuze enorm groot indien men zelf enkele minuten her en daar gaat klikken op het wereldwijde web. Zo kun je de trip volledig zelf samenstellen. Misschien ben je amper drie dagen aanwezig in Nice en dan is het interessant om een vroege heenvlucht te boeken en een ietwat later terugvlucht. Op die manier is men langer ter plaatse. Het vraagt wat meer tijd om alles zelf uit te pluizen, maar op het einde van de rit is het die tijd dubbel en dik waard. Neem op deze site de informatie omtrent vliegtickets en hotels een door en wie weet vertoef je binnenkort zelf in het zonnige Nice. Wat ons betreft een absolute topstad!