Citytrip Nice

Last minute

In het hoogseizoen (winter en zomer) zijn last minutes een populair gegeven. Late beslissers kunnen soms rekenen op een fikse korting. De mindere keuzevrijheid en de kans op geen beschikbare reizen naar wens zijn de voornaamste nadelen. In het kader van een citytrip verliest de term last minute enigszins zijn betekenis. We verklaren ons nader.

Een last minute citytrip, bestaat dat?

Ten alle tijde zijn er wel lege hotelkamers te vinden in Nice. Op het laatste nippertje beslissen hoeft geen probleem te vormen. De moeilijkste opdracht is dan beslist de zoektocht naar betaalbare trein- of vliegtickets. Deze tickets zijn schaarser dan hotelkamers en de primaire taak bij een stedentrip is dan ook het regelen van het vervoer richting de stad. Pas nadien is het nodig om een passende accommodatie te boeken. Laat beslissen betekent dus niet dat men kan rekenen op een ‘last minute’ korting. Wel is het vaak interessant om aanbiedingen te bekijken. Doorheen het jaar is het altijd wel mogelijk om enkele accommodaties te boeken die de prijs net op dat moment sterk hebben verlaagd. Op sites alwaar het mogelijk is om accommodaties te boeken ze men dergelijke promoties vaak vlot kunnen vinden.

Opgelet

Niet alle aanbiedingen zijn even interessant. Het is altijd belangrijk om met een kritische blik te boeken. Een luxueus hotel gelegen in hartje Nice voor 140 euro per nacht in plaats van 190 euro per nacht lijkt op het eerste zicht goedkoop. De verminderde prijs is nog steeds duurder dan een pak hotels met iets minder luxe. Daar zal men misschien geen zwembad en sauna vinden, maar de vraag luidt dan: zijn deze extra toevoegingen noodzakelijk tijdens het weekend? Zal men een duik nemen in het zwembad en tijd vinden om de wellness te gebruiken? Het zou zonde zijn om voor de luxe te betalen en er geen gebruik van te maken. Goed nadenken over de precieze functie van het verblijf alvorens overhaast te boeken is de boodschap.

Conclusie

Een last minute citytrip naar Nice regelen betekent zeker niet dat men kan rekenen op een verminderde prijs. In drukke periodes zal het een ganse opdracht zijn om nog betaalbare, beschikbare vliegtickets of treintickets te vinden. Eenmaal het vervoer werd geregeld is het tijd om een accommodatie te boeken. Voor elk budget kan men wel een beschikbaar bed vinden en in het beste geval kun je nog profiteren van een interessante actie. Op deze manier kun je de kosten van de vakantie wat drukken. Tijdens de zoektocht dus zeker enkele prijzen vergelijken.