Citytrip Nice

Goedkoop vliegen naar Nice

Pendelen naar Nice kan op meerdere manieren. De afstand van Brussel naar Nice bedraagt zo’n 1200 kilometer. Een wagen zal er ruim 12 uur over doen. Zeker tijdens het hoogseizoen mag je dan nog eens rekenen op wat extra filetijd. Tijdens de zomer hoor je vaak nieuwsberichten omtrent zwarte weekend. Op die dagen kan men honderden kilometers file aantreffen op enkele belangrijke verkeersassen. De belangrijkste nadelen van ee nautoreis: de reis verloopt best traag en is bovendien ook duur. Tolwegen in combinatie met brandstof zorgen voor een dure trip. De wagen is dus oninteressant en we moeten kijken naar alternatieven. De trein doet reeds beter met een reistijd van ongeveer 8 uur. Met een vliegtuig sta je er in twee uur tijd. Die twee uur moet je natuurlijk met een korrel zout nemen. Ook hier met men pendelen naar de luchthaven en daar moet men een veiligheidsmarge in acht nemen. Bij het landen dien je dan nog eens te pendelen naar het hotel. Het verschil tussen een vliegreis en een treinreis is dus niet extreem groot. In dit artikel bekijken we of het mogelijk is om goedkoop te vliegen naar Nice en hoe men dit precies moet bewerkstelligen.

In tijden van bedrijfswagens kan een autovakantie voordeliger zijn dan een vliegreis, of treinreis. Met een tankkaart betaalt het werk de brandstof en de overige kosten kan men eventueel delen over een reisgezelschap. Des te groter het reisgezelschap, des te interessanter een autoreis zal zijn. Even de berekening maken qua kosten & tijd en je weet meteen of de rit per wagen een interessante keuze is.

Citytrip plannen

Een citytrip duurt vaak slechts enkele dagen en dan is het van belang om de beschikbare tijd goed op te vullen. Enkele uurtjes vliegen en Belgen en Nederlanders arriveren reeds in Nice. Van groot belang – naast de prijs natuurlijk – zijn de vlieguren. Leuk is om vroeg te arriveren en laat te vertrekken. Aankomen om 9 uur ‘s morgens en vertrekken om 21 uur ‘s avonds is compleet anders dan aankomen om 18 uur en vertrekken om 11 uur. Sommigen boeken een extra nacht om vervolgens een vroege terugvlucht te nemen. Hoe men het ook bekijkt: de dagen waar men moet vliegen (heen en terug dus) zijn deels verloren dagen. De volle dagen tellen dubbel tijdens het reizen en dus is het van belang om dusdanig te plannen dat er meer volle dagen . Eenmaal je weet welke dagen je vrij hebt is het hoogtijd om de beste tickets te zoeken. De prijzen kunnen aardig variëren. De maandag kost een vlucht bijvoorbeeld 40 euro per persoon en de dag erna kost eenzelfde ticket plots 80 euro. Vergelijken is dus de boodschap.

Vliegen naar Nice

Echte regels bij de zoektocht naar vliegtickets bestaan er helaas niet. Zo vroeg mogelijk de zoektocht starten en zich flexibel opstellen leiden tot een goede aankoop. Heb je bijvoorbeeld een weekje verlof in juli, dan doe je er verstandig aan om eerst eens te kijken hoeveel de tickets kosten rond deze periode. Een voorbeeld:

Je bent van plan om in juli een tripje naar Nice te organiseren. Zaterdag 14 juli wens je terug af te zakken naar het thuisland. De goedkoopste vliegtickets op deze dag kosten zo’n 62,66 euro. Een dag vroeger vertrekken betekent een besparing van 31 euro per persoon. Zondag zijn de tickets nog duurder. Met andere woorden: zich een beetje flexibel opstellen en meerdere data kunnen vertrekken (en terug aankomen) is goed voor het drukken van de kosten. Bepaalde dagen zijn nu eenmaal duurder dan andere dagen. Daar valt niet veel aan te doen. Indien je echt net die dag moet vertrekken, dan kun je enkel en alleen de gevraagde prijs betalen. Het is dan interessant om verschillende aanbieders te controleren. Nadien kun je een afweging maken tussen de gevraagde prijs en de vlieguren.

 

Een zekere dag zijn er bijvoorbeeld drie vluchten naar Nice. ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds. Nice is dus best een populaire bestemming en meerdere maatschappijen vliegen richting de stad. De avondvlucht is zo’n 10 euro goedkoper dan de ochtendvlucht. Enken en alleen baserend op de prijs kan men stellen dat de avondvlucht een betere keuze is. Indien men opteert voor de eerste vlucht – met een meerprijs van iets minder dan 10 euro, dan kan men genieten van meer tijd ter plaatse. Die meerprijs is het absoluut waard. Bij de zoektocht dient men dus verschillende factoren te bekijken.

Beste vliegtickets

De goedkoopste tickets zijn dus niet altijd de beste. We raden je aan om hoe dan ook goed te vergelijken. Hou niet enkel en alleen rekening met de prijs, maar zeker ook met de vlieguren. Op bepaalde luchthavens is het stallen van een wagen een dure aangelegenheid. Ook hier dien je – weliswaar in mindere mate -naar te kijken bij het boeken van de tickets. Een redelijke prijs is 50 euro per persoon, per vlucht. Een reisgezelschap van twee personen betaalt dus zo’n 200 euro voor het vervoer naar Nice. Uiteraard dien je rekening te houden met een hoop factoren: in het hoogseizoen zijn de tickets iets duurder. Aanbiedingen kunnen zorgen voor een fikse korting op de vliegtickets.

Goedkoop vliegen naar Nice is dus mogelijk, maar je dient er een inspanning voor te leveren. Na een kleine zoektocht zijn de beste tickets zo gevonden. In tijden van internet kan men ze in luttele seconden boeken. Nadien begint de echte voorbereiding.

Citytrip Nice voorbereiden

Het vervoer werd geregeld. De reis staat vast en het is dus hoogtijd om een slaapplek te zoeken. In toeristische steden is er steevast een overaanbod van bedden en er is dus wel voor elk budget wat te vinden. Goedkoop logeren kan in een jeugdherberg. Aan de andere kant is het ook perfect mogelijk om honderden euro’s per nacht uit te geven. Luxueuze suites met zeezicht en alle denkbare luxe verwelkomen in Nice maar al te graag toeristen met een ruimer budget. We raden je dan ook aan om het aanbod van onze partnersite eens door te nemen. Aldaar kun je de zoektocht starten. Vergeet de aanbiedingen niet te bekijken. Soms kan men een leuk stulpje boeken tegen een zeer interessante prijs.