Citytrip Nice

Auto huren in Nice

Tijdens een stedentrip is het de bedoeling om gedurende een zekere tijd te vertoeven in een stad. In Nice kan men bijvoorbeeld perfect 2 à 4 dagen verblijven. De tijd ter plaatse zal grotendeels afhangen van de persoonlijke interesses. Die reistijd kan men verlengen indien men van plan is om de omgeving uit te kammen. Verplaatsingen zullen vaak te voet gebeuren in de stad. Indien men bezienswaardigheden buiten het centrum wenst te bezichtigen, dan kan men gebruik maken van het openbaar vervoer. Toeristische steden die een hoop toeristen lokken hebben vaak één ding gemeen: een uitgebreid systeem van openbaar vervoer. Zo kun je efficiënt en goedkoop pendelen. In bepaalde gevallen kan het ook verstandig zijn om ter plaatse een wagen te huren. Het stelt je in staat om op eigen houtje verplaatsingen te maken. In dit artikel gaan we na of het een goede zaak is om een auto te huren bij een Nice citytrip.

Tijdens een citytrip

Een stadsbezoek zal zich meestal situeren in en rondom het centrum van een stad. In Nice valt een hoop te beleven. Ook de buurt is best aantrekkelijk. Denken we maar aan Monaco en Vence. Dit alles kan men gemakkelijk te voet bereiken. De steden in de omgeving van Nice bereikt men den weer middels het openbaar vervoer. Een wagen is dus niet erg handig tijdens een stedenbezoek. Enerzijds kun je de afstanden op een andere manier overbruggen en anderzijds zijn er ook belangrijke nadelen verbonden aan het huren van een wagen in Nice. De kostprijs van een wagen valt best mee. Er is een hoop concurrentie tussen de verhuurmaatschappijen onderling en voor een kleinere wagen betaal je slechts 20 à 30 euro per dag. Voor een Porsche Cayenne of gelijkwaardig ben je al gauw een tienvoud kwijt per dag. Een goedkoop parkeerplekje vinden voor de wagen is een andere opdracht. Aan de rand van de stad zijn er grote parkeerterreinen, maar vaak mag de wagen er niet overnachten. Dure parkeertarieven in combinatie met weinig parkeerplekjes pesten de autobestuurder als het ware uit de stad.

Wanneer het een vakantie van enkele dagen wordt in de stad, dan raden we je af om een wagen te huren. Heb je meer tijd te spenderen, dan kun je wat verder reizen en dan kan een wagen wel handig zijn. De vraag is dan natuurlijk of je de ganse week in Nice moet blijven? Aan het einde van de rit beslis je natuurlijk zelf waar de tijd wordt doorgebracht. Misschien wordt het wel een heuse rondreis alwaar meerdere delen van Frankrijk worden doorkruist.

Rondreis

Gedurende een rondreis met de wagen kan men eventueel ook even halt houden in Nice. De wagen biedt een hoop vrijheid. Door gebruik te maken van één van de vele park en ride parkings in Nice is het mogelijk om de wagen goedkoop te stellen. Met een tram bereik je in een tiental minuten het centrum en dan kun je er een dag doorbrengen. Eventueel kun je ook een hotel boeken in het centrum van de oude stad, maar ook in Frankrijk is er een heus gebrek aan parkeerplaatsen in centra van toeristische steden.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij een rondreis kun je perfect logeren in een camping regio Nice. Zo ontwijk je de dure parkeertarieven en bovendien logeer je niet vlakbij Nice, maar ook bij een hoop andere bezienswaardigheden. We raden je aan om de informatie op deze site eens door te nemen. Voor je het weet vertoef je zelf in de stad en gedurende een citytrip merk je dan zelf dat een auto huren in Nice best overbodig is.