Citytrip Nice

Tips

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om geen lange vakantie, maar gewoon een korte citytrip naar Nice te boeken. Daar leent deze prachtige stad aan de Franse Azurenkust zich dan ook perfect voor. Even een paar dagen genieten aan het strand of de cultuur in Vieux-Nice opsnuiven? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Net omdat het merendeel van de toeristen slechts een beperkte tijd doorbrengen in Nice hebben wij alvast enkele zeer interessante tips op een rijtje gezet die je absoluut kunnen helpen om het maximale uit jouw citytrip Nice te halen! Neem de hints zeker eens door. Indien enkele van deze algemene tips bruikbaar zijn, dan kan het helpen bij het beter organiseren van de stedentrip.

Nice ontdek je al wandelend
Wandelen is de boodschap. Deze tip geldt niet alleen voor Nice, maar eigenlijk voor zowat alle grotere toeristische steden. Tijdens deze wandeling ontdek je de stad op eigen tempo en kom je een hoop bezienswaardigheden automatisch tegen. Je ervaart de dynamiek van de stad. In het kader van Nice is het heerlijk vertoeven in de oude stad. In het hoogseizoen zorgen de hoge historische gebouwen voor de nodige schaduw en je kunt slenteren van plein naar plein. Vergeet de wandelschoenen dus niet mee te nemen.

Op internet kan men trouwens een hoop leuke wandelroutes vinden. Ook is het mogelijk om begeleidende informatie te bekomen. Dan kom je meer te weten omtrent de gebouwen die je aandoet tijdens de wandeling. Het aankopen van een kleine reisgids is ook een goede investering. Neem plaats op een bankje en lees enkele feiten omtrent de stad, lekker leerrijk.

Voornamelijk in het hoogseizoen is het heerlijk vertoeven in de binnenstad. De oude gebouwen houden het zonlicht tegen en men kan dan in de schaduw slenteren. Geloof ons: tijdens de zomer kan het er beslist heet worden.

Een heerlijke duik in de Middellandse Zee
Wie zei er ook alweer dat een citytrip nooit het karakter van een strandvakantie kan hebben? Nice bewijst het absolute tegendeel! Het strand welke is gelegen langs de bekende Promenade des Anglais beschikt over een lengte van zomaar even 7 kilometer. Het mag hierbij dan wel gaan om een kiezelstrand, maar dat weerhoudt zowel inwoners van de stad als haar bezoekers er niet van om ‘s ochtends de dag te beginnen met een verkwikkende duik in zee. Heerlijk! Vergeet ook niet dat de temperatuur in de zomermaanden hoog kan oplopen. Een duik in de zee kan dan best verfrissend zijn.

Toeristische steden gelegen aan het water hebben in de zomer toch iets magisch. Ook al is het de bedoeling om Nice te ontdekken tijdens het bezoek, toch raden we je aan om een (korte) tijd door te brengen aan het strand. In de zomer is het er druk, maar op het gigantische strand is vast en zeker nog een vrij plekje te vinden.

Goedkoper logeren dankzij een aanbieding
Bij een citytrip horen enkele overnachtingen. We raden je aan om een accommodatie te boeken in het centrum van het oude stadsgedeelte. Zo vertoef je middenin de actie en liggen alle hoogtepunten vlakbij. Alvorens effectief iets vast te leggen is het een goede zet om eens de lopende aanbiedingen te bekijken. Ieder moment van het jaar zijn er wel leuke kortingen op te merken. Bekijk de aanbiedingen altijd met een kritische blik. Niet alles is even interessant. We raden je aan om volgend artikel eens door te nemen: hotel aanbiedingen in Nice.

Ontdek de oude stad in al haar facetten
Vieux-Nice is gezellig, rijk aan cultuur en bovendien op culinair vlak ronduit verrassend en zelfs indrukwekkend te noemen. Wandelen doorheen het oude gedeelte van Nice is altijd een plezier, zeker wanneer je tussendoor kennis maakt met de lokale specialiteiten in één van de vele uitnodigende restaurants. De vele kleine straatjes en kleurrijke huizen geven het geheel iets romantisch waardoor ook verliefde koppeltjes hier ongetwijfeld hun hart kunnen ophalen.

Scoor de mooiste schatten op de vele brocante- en antiekmarktjes
Veel mensen die een stad bezoeken houden er van om de lokale marktjes af te schuimen. Ben je dol op oude meubels en accessoires en heb je met andere woorden een voorliefde voor antiek? In dat geval ben je hier in Nice ongetwijfeld aan het juiste adres! Elke maandag kan je hier op het plein van Cours Saleya in de oude stad kennismaken met de bric-à-brac. Het betreft hier een fantastische brocantemarkt die tot de belangrijkste van Frankrijk behoort. Vergeet bovendien ook zeker niet om de antiekwijk bij de haven te ontdekken. De overige dagen van de week zal de brocantemarkt plaatsmaken voor een zogenaamde bloemenmarkt. Dit is eerder een toeristische markt alwaar het mogelijk is om souvenirs en lekkernijen aan te schaffen.

Ervaar het hippe karakter van de Quartier du Port wijk
Nice staat er om bekend een stad te zijn die een authentieke, historische uitstraling als geen ander weet te combineren met een eigentijds en ronduit hip karakter. Dit geldt misschien nog wel het meest voor het deel dat is terug te vinden tussen het Place Garibaldi en de Place Ile de Beauté. Straten die je hier absoluut moet ontdekken zijn de Rue Bonaparte evenals de Rue Cassini. Hier zijn bovendien wel de meest interessante lunchadressen van Nice terug te vinden. Ideaal dus wanneer je tussen al het cultuurgeweld door een lekker hapje wil eten!

De Promenade du Paillon, een goede underdog
Wie Nice zegt denkt dan in eerste instantie misschien wel vooral aan de Promenade des Anglais, er is ook nog een andere promenade die je eigenlijk absoluut niet over het hoofd mag zien. Het gaat hierbij uiteraard om de Promenade du Paillon. Deze promenade wordt door locals omschreven als een fantastisch project van stadsvernieuwing en wij kunnen deze stelling eigenlijk alleen maar bijtreden. Op vandaag is op deze locatie een zeer mooie, groene wandelstrook terug te vinden met een lengte van zomaar even 1,2 kilometer. Het langgerekte park bevindt zich op de splitsing van het oude en nieuwe Nice waardoor ze dienst doet als perfecte uitvalsbasis. Je vindt er niet alleen een kunstveld terug, maar ook een mooi waterplein evenals een uitnodigende speeltuin voor de kinderen. Tijdens de zomermaanden is het een favoriete bezigheid van locals en toeristen om hier in het gazon lekker te picknicken.

Kamperen in Nice
Mocht je in het kader van een rondreis in de regio van Nice belanden, dan is Vence een goede plek om je tent op te slaan. Deze plek ligt op ongeveer 20 kilometer van Nice. Zo organiseer je gemakkelijk een daguitstap richting de badstad, maar ook richting Vence en Saint-Paul-de-Vence. Dichter kamperen bij Nice wordt niet gemakkelijk.

Goedkoop vertoeven in Nice
Citytrips hebben de vervelende gewoonte om duur te zijn. De combinatie van vliegtickets, hotelovernachtingen, gastronomie en het bezoeken van bezienswaardigheden zorgt nogal eens voor een financiële kater. Het zou een leugen zijn indien we melden dat Nice een goedkope bestemming is. Frankrijk is eerder duur en daar in het zuiden tillen ze alles nog eens naar een hoger niveau. Een terrasje in de oude binnenstad betekent vaak dat men drie euro mag aftikken voor een frisdrank. Een frigo huren op en hotelkamer kan dus wel handig zijn.

Besparen kan men doen door intensief te zoeken naar goedkopere vliegtickets. Ook opteren voor een interessante hotelaanbieding kan de financiële lijdensweg wat verlichten. Aan de andere kant is en blijft het een stadsbezoek en vaak komen de woorden ‘citytrip’ en ‘genieten’ voor in één zin (interessant: goedkope citytrip Nice).