Citytrip Nice

Romantische hotel

Romantische weekendjes zijn ongekend populair. In het kader van Valentijn en cadeau’s allerhande zijn personen specifiek op zoek naar tripjes met een speciale sfeer. In zekere zin kan men elk weekend romantiseren. Indien we ‘romantisch’ en ‘citytrip’ combineren, dan zal – Europees gezien – Parijs zeker en vast een belletje doen rinkelen. De bijnaam van de stad is niet voor niets: stad der liefde. Uiteraard zijn we hier om Nice voor te stellen. Ook daar kan de liefde zegevieren. Neem onderstaand artikel eens door en voor je het weet beleef je een onvergetelijke tijd in de Franse stad aan de Middellandse Zee.

Een romantisch hotel

Bij een liefdevol weekend hoort uiteraard een romantisch hotel. Over het algemeen is dit een standaard hotel, maar bepaalde extra services zorgen voor een romantischer toets. Bij aankomt mag je dan samen met de vriendin een fles champagne, of chocolaatjes in ontvangst nemen. Een jacuzzi op de kamer, een prachtig zeezicht en een uitgebreid ontbijt met champagne behoren ook tot de mogelijkheden. Op het wereldwijde web zijn een hoop sites te vinden die zich specifiek richten op romantische weekendjes. De hotels die worden aangeboden zullen dan vaak iets extra geven aan de klanten. Zoals reeds gemeld spreken we dan over een fles champagne, wat chocolaatjes of een andere kleinigheid.

Het spreekt voor zich dat deze extra’s niet gratis zijn. Wil je de geliefde verrassen met een romantisch gebaar, dan kun je altijd een mail met eisen zenden naar het hotel dat interesse opwekt. Veelal staan hotelketens wel open voor dergelijke zaken. Best wel even op voorhand vragen wat de mogelijkheden zijn en wat het kostenplaatje bedraagt. Het hoeft niet allemaal via de dure weg te gaan. Het allemaal goedkoper houden kan perfect door zelf een fles schuimwijn mee te smokkelen naar de kamer. Strooi wat rozenblaadjes op bed en de kamer wordt direct omgetoverd in een warm liefdesnestje – en dit zonder tussenkomst van het management.

Zelf een romantisch weekend regelen

Het spreekt voor zich dat men zelf voor een deel ook de handen uit de mouwen zal moeten steken om een romantische sfeer te creëeren. Een dure kamer boeken met een prachtig zeezicht en een jacuzzi zal zeker helpen, maar een strandwandeling, een picknick op het strand en het samen aanschouwen van de zonsondergang maakt het geheel nog beter. Bepaalde zaken dien je dus best even op voorhand te plannen. In het zonnige Nice is de sfeer reeds liefdevol, maar door het leveren van een extra inspanning maak je er zeker en vast een prachtig weekendje van.

In Roquebrune-Cap-Martin – een middeleeuws dorpje op zo’n 20 kilometer van Nice – kan men genieten van een prachtig zicht op onder andere de baai van Monaco. Menig luxe jachten kan men er dan spotten. Hier een romantisch dinertje boeken bij kaarslicht en tijdens de zonsondergang … Geef toe: romantischer kan amper!

Het is maar om aan te tonen dat er ter plaatse voldoende mogelijkheden zijn om een speciale sfeer te creëren. Op voorhand een restaurantje contacteren met de vraag of ze wat rozen en kaarsen op tafel kunnen plaatsen is ook gegarandeerd een succesvolle zet.