Citytrip Nice

Jeugdherberg

Bij de zoektocht naar een geschikt bed in Nice komt men een hoop accommodaties tegen. Denken we maar aan luxueuze suites met alle denkbare luxe. Prijzen van meer dan 500 euro per nacht zijn dan ook geen uitzondering. Aan de andere kant zijn ook personen met een kleiner budget welkom. Jeugdherbergen zijn bezig aan een opmars. Ze zijn er niet enkel en alleen om wereldreizigers een bed aan te bieden in een gemeenschappelijke slaapzaal, maar tegenwoordig merkt men ook alledaagse mensen op in de zogenaamde hostels. Onder andere gezinnen, oudere koppels en personen die minder belang hechten aan luxe boeken vaker een bed in dit goedkope onderkomen. In dit artikel gaan we wat dieper in op dit soort accommodatie en we reiken je ook enkele leuke adressen aan.

Hotel of jeugdherberg

Het verschil tussen een jeugdherberg en een hotel is niet altijd even duidelijk. De meeste jeugdherbergen bieden slaapzalen aan met gemeenschappelijk sanitair. Deze zalen zul je bij een traditioneel hotel niet vinden. Aan de andere kant bieden de meeste hostels tegenwoordig ook gewone tweepersoonskamers aan, vergelijkbaar met een hotel dus. Het grootste verschil zit hem in de aangeboden luxe. Over het algemeen is er in een hostel minder luxe te vinden. Het ontbijt is bijvoorbeeld geen buffet alwaar een enorme keuze is tussen verschillende voedingswaren. Vaak is er gewoon keuze tussen enkele soorten brood en wat beleg. Pannenkoeken, spek en verse croissants zijn niet aan de orde. Wifi, receptie en ruime kamers zijn vaak ook gewoon aanwezig in een jeugdherberg. Ideaal voor personen die de kosten tijdens een stedentrip ietwat wensen te beperken.

Waarom een jeugdherberg?

Personen die niet echt gesteld zijn op luxe en die tijdens een citytrip vaak vele uren ronddwalen door de straten van Nice in de hoop om zaken te ontdekken, kunnen opteren voor een hostel. Veel tijd wordt niet gespendeerd op de kamer tijdens een citytrip en dus kan men het stellen met iets minder luxe. Dit betekent natuurlijk geenszins dat het de bedoeling is om een bed te boeken in een gemeenschappelijke slaapzaal indien je bent gesteld op je privacy. Dan opteer je beter voor een eigen kamer. Dewelke ook te vinden zijn in de meeste jeugdherbergen.

Een hostel

Een voorbeeld van een goed hostel is Nice is bijvoorbeeld het Villa Saint Exupery Beach Hostel. Hier kan men perfect een bed in een slaapzaal van 12 bedden boeken. Dit kost je minder dan 50 euro voor 3 dagen. Een tweepersoonskamer is er voor minder dan 140 euro (ook 3 nachten). Dit in het midden van de stad. Een ontbijt kost je 5 euro. Er zijn goedkopere opties, maar zoals reeds gezegd: een hoop hangt af van het persoonlijk budget en van de gewenste reiservaring.

Neet het aanbod eens door: Nice jeugdherbergen. Voor je het weet vertoef je zelf op een gewone tweepersoonskamer in een jeugdherberg.