Citytrip Nice

Hotel centrum Nice

Bij het organiseren van een citytrip is de zoektocht naar betaalbare vliegtickets (of treintickets) de belangrijkste zaak. Eenmaal dit is gebeurd kan het zoeken naar een bed beginnen. Net zoals in andere Europese toeristische steden kan men opmerken dat er geen gebrek is aan bedden in Nice. Zeker bij een eerder kort verblijf (2 à 3 dagen) is de ligging van de geboekte accommodatie van enig belang. Het is namelijk de bedoeling om een hotel te boeken pal in het centrum, middenin de actie, vlakbij de bezienswaardigheden. Men wenst geen tijd te verliezen met verplaatsingen naar hoogtepunten van de stad en ‘s avonds kan men nog gezellig door een verlichte binnenstad slenteren zonder zich zorgen hoeven te maken over een eventuele pendeltocht naar het hotel. Een bed in het centrum van Nice biedt dus een hoop voordelen.

Hotel in centrum Nice zoeken

De zoektocht start op booking.com. Aldaar is het mogelijk om de bestemming op te geven. Opteer niet voor Nice, maar wel voor Vieux Nice. Dit betreft het oude centrum en eigenlijk het belangrijkste deel van de stad.

Nadien kan het zoeken beginnen. Dankzij de voorstelling van de hotels op kaarten is het mogelijk om zich beter te oriënteren. je ziet dan meteen hoe duur het hotel is en ook waar het is gelegen. De opties zijn eindeloos. In het menu kun je overigens selecteren op een heleboel zaken. In eerste instantie op de prijs, maar ook op de aanwezigheid van een zwembad bijvoorbeeld. Interessant in dit verhaal is ook dat men bij elk hotel de afstand tot het centrum ziet staan. Personen die dus enkel interesse hebben in een hotel gelegen pal in het centrum van Nice kunnen hier dus eerder gemakkelijk iets vinden.

Veel mogelijk

Uiteraard kies je volledig zelf welk hotel wordt geboekt. In dit artikel worden enkele mogelijkheden besproken, maar weet natuurlijk dat een hoop meer mogelijk is. Een leuke bezigheid is om op sites alwaar bedden worden aangeboden eens wat rond te klikken. Lees de ervaringen van eerdere gebruikers door, bekijk de aanbiedingen, staar eens naar de kamers die 500 euro per nacht waard zijn, … . Na wat zoek- en klikwerk werd het ideale bed gevonden. Dit kan gelegen zijn in een jeugdherberg, een appartement, een hotel. Ook een camping is een optie. Tegenwoordig worden er ook een hoop bedden aangeboden op de particuliere markt. Zo kun je slapen op de sofa in het huis van een inwoner van Nice. Er zijn een hoop mogelijkheden. Altijd met enige voorzichtigheid te werk gaan bij het boeken van hotels. Vergelijk prijzen, lees ervaringen en eenmaal je zeker bent van je stuk kun je effectief de kamer vastleggen.

Uiteraard hoeft dit niet in het centrum van de stad gelegen te zijn. Ook buiten Nice kan men leuke stadjes opmerken. Roquebrune-Cap-Martin Nice ligt op zo’n 25 kilometer van Nice. In dit middeleeuwse stadje kun je genieten van een prachtig zicht op de baai van Monaco.

Ook Eze is een toeristische trekpleister (zie foto boven). Dit dorpje ligt op 12 kilometer van Nice en ook hier is het leuk vertoeven. Tijdens een citytrip is het misschien handig om in het centrum van Nice te vertoeven, maar tijdens een iets langere vakantie kan men gerust op meerdere plekken overnachten. De streek heeft een hoop te bieden. In eerste instantie is er natuurlijk Nice, maar in de onmiddellijke omgeving kan men ook enkele parels opmerken die je tijd meer dan waard zijn.