Citytrip Nice

Goedkoop hotel

Tegenwoordig hoeft een citytrip niet meer extreem veel te kosten. Reizen kost altijd geld, maar met de komst van lagekostenmaatschappijen kan men het vervoer reeds best goedkoop regelen. Ook ter plaatse is het helemaal niet nodig om een fortuin uit te geven. Eén van de grootste kosten is vaak het verblijf. Gelukkig kunnen alle budgetten wel een bed vinden in de stad. In dit artikel bespreken we waar je precies op moet letten bij het boeken van een hotel. Het is namelijk de bedoeling om een aangenaam verblijf te zoeken. Mocht je reeds alles weten omtrent een citytrip richting Nice, dan raden we je aan om de lopende aanbiedingen eens te bekijken.

Liefst in het centrum

Probeer een bed te regelen in het hart van de stad, pal in het oude deel. Het is altijd leuker om te vertoeven vlakbij het strand en dichtbij een hoop bezienswaardigheden. ‘s Avonds hoeft men zich geen zorgen te maken omtrent het eventuele wandelen richting het hotel en overdag kan men vlug eens de kamer betreden om bijvoorbeeld eens te wisselen van outfit. In het hoogseizoen is het vaak heet en dan kan het goed aanvoelen om eens een andere t-shirt aan te trekken.

Reeds vanaf ‘s morgens neemt men dan de dynamiek van de stad waar. Bij het boeken van een bed is het dus altijd handig om te kijken waar de accommodatie precies gelegen is. Wees een beetje kritisch bij het boeken en neem altijd wat ervaringen door van eerdere gebruikers.

Aanbiedingen zijn niet altijd interessant

Bij de zoektocht naar een goedkoop hotel zul je vaak zogenaamde aanbiedingen opmerken. Gedurende de periode die jij wenst te boeken is er plots 30% korting. Zo betaal je bijvoorbeeld geen 300 euro per persoon, maar kun je voor 250 euro per persoon drie nachten logeren in een luxueus hotel. Wees altijd extra voorzichtig bij het bekijken van aanbiedingen. Een duur hotel dat wat korting geeft blijft vaak nog steeds een prijzige optie. Stel jezelf de vraag of veel luxe aan de orde is. Een zwembad & fitnesszaal klinken wel mooi, maar zal men tijdens een stedentrip de tijd vinden om uren te vertoeven in de gym? Vaak zal men de extra luxe niet gebruiken, maar men betaalt er wel voor. Zeker bij een budgettrip is het vergelijken van prijzen aan de orde.

Een jeugdherberg?

Goedkoop logeren doet men beslist in een hostel, een jeugdherberg. Echt goedkoop wordt het wanneer wordt geopteerd voor slaapzalen met gemeenschappelijk sanitair, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een tweepersoonskamer met eigen sanitair te boeken. Een beetje vergelijkbaar met een traditioneel hotel, maar iets minder luxueus. De tijd dat deze accommodaties waren voorbehouden voor sociale wereldreizigers met een beperkt budget liggen reeds ver achter ons. Tegenwoordig kan men reeds perfect gezinnen aantreffen in een jeugdherberg. meer omtrent deze vorm van logeren kun je op volgende pagina vinden: jeugdherbergen Nice.