Citytrip Nice

Camping

Bij een stedentrip doet men vaak beroep op een hotel. Bij voorbaat eentje dat gelegen is in het centrum van de stad. De tijd is beperkt en men wenst niet veel tijd te verliezen met pendelen. Men wil vlakbij de bezienswaardigheden logeren, recht in het hart van de stad. Personen die wat wensen te besparen kunnen hun toevlucht nemen tot een camping. Frankrijk is namelijk het land van het kamperen. In dit artikel reiken we enkele tips aan. In bepaalde gevallen is het namelijk niet verstandig om te vertoeven op een camping.

In het centrum

Tijdens een citytrip is het vaak de bedoeling om te vertoeven in het centrum. De meeste bezienswaardigheden kun je dan in de omgeving vinden. Ook kan men gedurende de dag vlug eens binnenspringen in het hotel. Wens je in het hoogseizoen een uurtje verkoeling te zoeken in de zee, dan kun je rap de zwemkledij gaan halen op de hotelkamer. Dankzij zo’n centrale ligging hoef je ook niet vaak gebruik te maken van het openbaar vervoer. Praktisch gezien zijn er dus enkel en alleen maar voordelen verbonden aan het boeken van een accommodatie in het centrum. Jammer genoeg moet men opmerken dat het onmogelijk is om een camping te vinden in het centrum van Nice. De meeste campings situeren zich op 15 à 20 kilometer van het centrum. Pendelen met het openbaar vervoer richting de stad is dus aan de orde.

Rondreis

In het kader van een rondreis doorheen Frankrijk alwaar het de bedoeling is om één dag te vertoeven is Nice, kan een camping wel handig zijn. De wagen 24 uur parkeren in het stadscentrum is moeilijk. Enerzijds zijn er de dure parkeertarieven en anderzijds is er ook plaatsgebrek. 20 kilometer buiten het centrum vertoeven, ’s morgens dan met de wagen richting Nice pendelen en daar gebruik maken van een P+R is wellicht de beste oplossing. ’s Avonds pendelt men terug naar het parkeerterrein en dan kan men terug naar de camping gaan. Zo kan men één dag genieten van Nice en ontwijkt men de te dure parkeertarieven. Het is een leuke manier om te vertoeven in de buurt van Nice. Iets buiten Nice (in de buurt van bepaalde campings dan) kan men trouwens ook leuke steden opmerken die absoluut een bezoek waard zijn. Bij een heuse roadtrip niet logeren in het centrum van de stad, dan is geen drama.

Camping tijdens citytrip

Bij een stedenbezoek van enkele dagen is het boeken van een camping niet verstanding. De afstand tot het centrum is gewoon te groot. Het oude stadsgedeelte van Nice is een leuke plek om te vertoeven. We raden je dan ook aan om te opteren voor een andere accommodatie. Denken we bijvoorbeeld maar aan een traditioneel hotel. Het kan ook goedkoper middels een jeugdherberg. Zo verblijf je in de onmiddellijke omgeving van de belangrijkste hoogtepunten van de stad en kun je ten volle genieten van de citytrip.

Domaine de la Bergerie

Een voorbeeld van een camping in de buurt van Nice is ‘Domaine de la Bergerie’. De afstand tot de grootstad bedraagt zo’n 20 kilometer. In de buurt kan men Vence en Saint-Paul-de-Vence opmerken (op wandelafstand). Grotere staanplaatsen en recent vernieuwde sanitaire voorzieningen zijn de grotere pluspunten van de camping. Ook is er een zwembad aanwezig, maar dankzij de prachtige omgeving is de kans klein dat ter plaatse veel tijd wordt besteed.

Foto ter plaatse: