Citytrip Nice

Slapen

Bij een citytrip horen vaak enkele overnachtingen. Niets is leuker dan zelf alles te plannen. Eenmaal de beste vliegtickets op de markt werden geboekt kan men beginnen kijken voor een geschikte slaapplaats. Toerisme is goed voor een miljoenenomzet en het hoeft dan ook geen betoog dat een hoop mogelijk is. In een jeugdherberg kun je reeds een bed op de kop tikken voor amper 15 euro per nacht. De gemeenschappelijke slaapzaal en de iets minder luxueuze uitstraling van het geheel neem je er dan natuurlijk bij. Die 15 euro per nacht kan ook oplopen tot enkele honderden euro’s. Een gigantisch appartement met prachtig uitzicht en eigen wellness is dan bijvoorbeeld een optie. Welke accommodatie zal worden geboekt, dat hangt grotendeels af van het budget en de verlangens. We sommen wat mogelijkheden op.

Avontuurlijk kamperen

Vertoef je slechts 1 dag in Nice in het kader van een rondreis? Dan kun je misschien opteren voor een camping in de buurt van de stad. Daar kun je de wagen gratis parkeren en ‘s morgens kun je dan afzakken naar één van de randparkings van de stad. Middels het openbaar vervoer sta je dan zo in het centrum van de stad en dat voor een klein prijsje. In een straal van zo’n 15 à 20 kilometer kan men enkele kampeerplaatsen opmerken. Gezinnen met kinderen kunnen hun kroost hun gang laten gaan op het terrein van de camping. Meer informatie: campings Nice. De camping doet dan dienst als uitvalsbasis. Personen die iets langer willen vertoeven in de stad, doen er goed aan om iets te zoeken in het stadscentrum. Denken we maar aan een hotel, of  een appartement.

Zeer goedkoop: gemeenschappelijke slaapzaal

Avontuurlijke reizigers die het hebben begrepen op sociale contacten en iets minder op privacy en luxe kunnen hun toevlucht nemen tot een jeugdherberg. Deze accommodaties bieden ook klassieke tweepersoonskamers aan, maar echt besparen doe je door te logeren in een gemeenschappelijke slaapzaal. De kans is aanzienlijk dat er nog anderen, onbekenden een bed hebben geboekt in die slaapzaal. Voor 10 à 15 euro per nacht is het reeds mogelijk om bed te boeken en vaak zit in die prijs ook een klein ontbijt inbegrepen. Voor de sociale avonturiers onder ons: ga je hang!

Meer informatie omtrent jeugdherbergen in Nice: klik hier.

Absolute luxe

Daar in het zuiden van Frankrijk weten ze absoluut wat luxe is. Niet ver van Nice kan men Monaco en Saint-Tropez opmerken. Gigantische jachten liggen er aangemeerd in de haven en de kans is klein dat tijdens een stadswandeling geen tientallen Ferrari’s worden opgemerkt. Ook in Nice doen ze niet onder.

Als het een tikkeltje meer mag zijn, dan is Beau Rivage een optie. Gelegen vlakbij het strand, pal in het centrum van de oude stad. Neem even een kijkje en wie weet opteer jijzelf wel voor een luxueus weekendje weg.

Aanbiedingen en kortingen

Bij de zoektocht naar een goed hotel is het altijd handig om te kijken of er geen lopende aanbiedingen zijn. Net tijdens de periode wanneer jij de stad wenst te bezoeken is de kans groot dat er enkele aanbiedingen zijn. Dan is het mogelijk om in een luxueus hotel te logeren voor een iets mindere prijs. Let natuurlijk wel op: niet iedere korting – of aanbieding – is even interessant. 200 euro per nacht in plaats van 300 euro per nacht klinkt leuk, maar indien het de bedoeling is om iedere dag vele uurtjes te spenderen op straat, dan is er wellicht niet veel tijd meer om te genieten van alle luxe (zwembad, fitness).

Conclusie

De beste manier om een leuke slaapplaats te boeken is door zelf even te kijken wat de mogelijkheden zijn. Op booking.com is er bijvoorbeeld een gigantisch aanbod. Klik her en der eens een accommodatie aan en vergelijk de prijzen. Neem de recensies eens door van eerdere gasten. Een goede score, centrale ligging in het oude deel van Nice en ook nog eens een goede prijs zijn de belangrijkste factoren om over te gaan tot het boeken. Hoe dan ook – neem de informatie omtrent de stad eens door op deze site en beleef zelf de pracht van de stad door rond te dwalen in Nice centrum.