Citytrip Nice

Vence

Vence heeft door de jaren heen steeds in de schaduw gestaan van enkele andere grote namen uit de regio. Dat is jammer, want ze heeft haar bezoekers heel wat moois te bieden. Om Vence te bezoeken volg je met de auto de borden ‘cité historique’. Uiteindelijk zullen deze borden je bij de garage onder het centrale plein van de stad brengen. Parkeer hier je auto, neem de lift naar boven en laat je vervolgens verrassen door al het moois dat deze verrassende plaats voor jou in petto heeft. Het ommuurde stadscentrum van Vence is bijvoorbeeld absoluut magnifiek te noemen. Bovendien zijn de stadspoorten die dateren van de 13e en 14e eeuw nog nagenoeg geheel intact. De plaatselijke toeristische dienst heeft een mooie wandeling uitgewerkt die je in één klap langs alle bezienswaardigheden van Vence leidt. Absoluut de moeite waard dus!

Cultureel en culinair genieten
Vence bezoeken betekent niet alleen dat je de plaatselijke cultuur kan opsnuiven, daarnaast zijn er ook uitstekende eetgelegenheden terug te vinden. Duik de smalle straatjes in en laat je culinair verleiden door de plaatselijke keuken. Combineer de lekkerste maaltijden hier met een bezoekje aan onder meer de plaatselijke kathedraal. Bijzonder aan deze kathedraal is dat het altaar eigenlijk een Romeinse sarcofaag zou zijn. Wil je graag kennismaken met een wel erg bijzondere bezienswaardigheid? In dat geval is het de moeite waard om even halt te houden bij de meer dan 400 jaar oude boom die in het centrum van Vence is gelegen.

Omgeving
Tijdens onze rondreis doorheen de Provence was het ons doel om een volledige dag te vertoeven in Nice. We opteerden voor een camping regio Vence. Deze camping (Camping Domaine de la Bergerie 3* ) ligt op zo’n 20 kilometer van Nice. De steden Vence en St-Paul-de-Vence liggen op zo’n 3 à 4 kilometer, wandelafstand dus. Een leuke plek om enkele nachten te vertoeven. Indien het de bedoeling is om Nice te verkennen, dan is het uiteraard iets verstandiger om in het centrum van de stad te vertoeven.