Citytrip Nice

Saint-Paul-de-Vence

De Provence staat er om bekend heel wat uitnodigende plaatsen te herbergen. Eén van de plaatsjes die je bijvoorbeeld absoluut moet ontdekken is Saint-Paul-de-Vence. Het dorpje is gebouwd op een rots waardoor je steevast kan genieten van een subliem uitzicht op de omgeving. Mensen die de Provence goed kennen bestempelen Saint-Paul-de-Vence niet zelden als één van de mooiste dorpen die er in de regio zijn terug te vinden. Dat hebben ook toeristen ondertussen begrepen, want jaarlijks krijgt Saint-Paul-de-Vence gemiddeld zomaar even 2,5 miljoen bezoekers over de vloer!

Een uitnodigend dorpje met een authentiek karakter

Veel mensen die er voor kiezen om een vakantie te boeken naar de prachtige Provence streek zijn vooral op zoek naar authenticiteit. Dat is iets wat Saint-Paul-de-Vence je absoluut kan bieden. Tijdens je bezoek aan dit dorpje zal het dan ook meteen duidelijk worden dat ze de tand des tijds bijzonder goed heeft weten te doorstaan. De sfeervolle, kleine straatjes nodigen uit om te ontdekken en herbergen verschillende leuke winkeltjes. Daarnaast komt ook de cultuurliefhebber in Saint-paul-de-Vence absoluut aan haar trekken. Je ontdekt er namelijk heel wat prachtige, oude bouwwerken. Denk op dit vlak niet alleen aan de oude stadsmuur, maar bijvoorbeeld ook aan de oude poort. Dit alles maakt van Saint-Paul-de-Vence een absoluut hoogtepunt tijdens een bezoek aan de Provence!

Dorpje van artiesten
Saint-Paul-de-Vence wordt wel eens omschreven als het ‘dorpje van de artiesten’. Dit komt omdat heel wat beroemdheden zich door de jaren heen hebben laten inspireren door de unieke sfeer die hier is terug te vinden. Aan de ingang van het dorpje is bijvoorbeeld het bekende petanqueplein terug te vinden. Dit plein is onsterfelijk gemaakt door Lina Ventura en Yves Montand. Dit sfeervolle plaatsje beschikt bovendien over een zeer uitnodigend caféterras waar het in het voorjaar en tijdens de zomermaanden echt heerlijk aan vertoeven is. De vele charmante fonteinen die doorheen het dorpje zijn terug te vinden dragen uiteraard bij aan het idyllische karakter waar Saint-Paul-de-Vence inmiddels zo bekend om is geworden.

Van Saint-Paul-de-Vence naar Nice
Tijdens onze rondreis doorheen de Provence verbleven we enkele nachten in een camping nabij Nice. Vence en Saint-Paul-de-Vence lagen op wandelafstand en Nice lag zo’n 20 kilomter verder. Met de wagen werd via tolvrije wegen gereden tot aan de stadsrand. Het centrum bereikten we via het openbaar vervoer. Op deze manier kun je de wagen gratis op één van de stadsparkings een dag laten staan. Indien je deze site bezoekt in het kader van een roadtrip doorheen Frankrijk, dan kan dat wel eens een leuke opvulling zijn!