Citytrip Nice

Roquebrune-Cap-Martin

In de schaduw van bekende namen zoals Nice en Monaco ligt het enigszins mysterieuze Roquebrune-Cap-Martin. Ondanks haar iets minder bekende karakter moet het gezegd dat bijzonder veel toeristen deze plaats maar wat graag ontdekken. Roquebrune-Cap-Martin staat er dan ook om bekend over een meer gematigd prijsniveau te beschikken waardoor ze uitstekend dienst kan doen als (betaalbare) uitvalsbasis voor de omgeving. Met Nice en Monaco als het ware om de hoek combineer je in Roquebrune-Cap-Martin betaalbare accommodaties met prachtige uitzichten en bovendien meer dan voldoende cultuur om op te snuiven. Niet voor niets wordt in de praktijk vaak gesteld dat Roquebrune-Cap-Martin zich de mysterieuze parel van de Franse Azurenkust mag noemen.

De mooiste wandeling die je in Zuid-Frankrijk kan maken?
Wanneer we het hebben over Roquebrune-Cap-Martin is de kans groot dat het merendeel van de mensen die deze plaats reeds hebben bezocht meteen zullen denken in de richting van de Promenade Le Corbusier. De promenade maakt deel uit van een werkelijk prachtige wandeling die begint in het plaatsje Menton en zo’n twee en een half uur tijd in beslag neemt. Tijdens deze wandeling zal je lang niet alleen de schoonheid van Roquebrune-Cap-Martin ontdekken, maar maak je meteen ook kennis met tal van andere bezienswaardige locaties uit de omgeving. Wanneer je er voor kiest om deze wandeling tijdens de warme zomermaanden te doen is het wel steeds aan te raden om voldoende water mee te nemen. Er zijn langs de route verrassend weinig plaatsen terug te vinden waar je even halt kan houden voor een passende verfrissing, of je moet er voor kiezen om van de route af te wijken uiteraard…

Interessante bezienswaardigheden van Roquebrune-Cap-Martin
Niet alleen de Promenade Le Corbusier is een plaats waar je heerlijk kan genieten. Verspreid over Roquebrune-Cap-Martin zijn er dan ook nog andere zeer interessante locaties en bezienswaardigheden terug te vinden. Op dit vlak is vooral de Chateau de Roquebrune-Cap-Martin er eentje die je niet over het hoofd mag zien. Je wordt hier geconfronteerd met een oase van rust terwijl je ook nog eens kan genieten van een prachtig panorama. Bovendien is de Chateau de Roquebrune-Cap-Martin gelegen in de directe omgeving van plaatsen zoals Menton en Monaco waardoor een rijkelijk uitstapje nooit ver weg is. Andere bezienswaardigheden die je hier eigenlijk moet ontdekken zijn L’Olivier Mill√©naire evenals het Parc du Cap Martin en het Fort du Cap Martin. Wil je niet zozeer kennismaken met de lokale cultuur, maar ben je vooral op zoek naar een uitnodigende stad om je zomervakantie door te brengen? Ook in dat geval zal Roquebrune-Cap-Martin zeker en vast al je verwachtingen moeiteloos weten in te lossen!