Citytrip Nice

Èze

Tussen Nice en Monaco kan men het dorpje Èze vinden (Provence-Alpes-Côte d’Azur). De belangrijkste troef van dit dorpje: het ligt op een hoogte van ongeveer 430 meter. Dit is exact de reden waarom jaarlijks honderdduizenden afzakken naar deze plek. Je kunt er genieten van een prachtig zicht op de omgeving. In dit kleine middeleeuwse plaatsje zijn vele winkeltjes, kunstgaleries, restaurants en hotels te vinden. Ook de botanische tuin is een streling voor het oog. In dat opzicht verschilt het niet véél van de tientallen andere kleine dorpjes in de regio, maar het uitzicht is wel een meerwaarde.

Ligging

Het dorpje ligt vlakbij het Prinsdom Monaco en een beetje verder ligt ook Roquebrune-Cap-Martin. Deze plekken kan men perfect combineren indien men gedurende een citytrip een daguitstap wenst te maken. De plek is gemakkelijk bereikbaar per bus. Meerdere dag rijden bussen naar Èze. Indien je houdt van een fikse inspanning gedurende de vakantie, dan is het ook mogelijk om een bus te nemen richting Èze-sur-MerZoals de naam doet vermoeden ligt dit dorpje op zeeniveau. Via een beroemd wandelpad kan men dan ‘klimmen’ naar Èze. Men dient dan wel 430 hoogtemeters te overwinnen. Een goede conditie, redelijke wandelschoenen en voldoende water meenemen is de boodschap.

Hier logeren gedurende een citytrip?

Indien de tijd ter plaatse eerder beperkt is (2 à 3 dagen in Nice), dan is het verstandiger om in het stadscentrum van Nice te logeren. Eventueel kan men een uitstapje maken richting dit prachtige uitzichtpunt. Spreken we eerder over een rondreis of een vakantie dan is dit dorpje absoluut een hotelovernachting waard. In de omgeving kan men leukere steden opmerken. Eventueel kan men dan één dag gaan rondslenteren in Nice en ‘s avonds zak je dan terug af richting Èze. Aldaar kun je het vallen van de avond meemaken op een terrasje.