Citytrip Nice

Met Neckermann

Het boeken van een citytrip is altijd een beetje spannend. De belangrijkste zaken bij een stedentrip zijn uiteraard het hotel en de vliegtickets (of in het geval van Nice kunnen we ook spreken over treintickets, vervoer dus in het algemeen). Bij bepaalde reisorganisatoren is het mogelijk om een vlucht en hotel samen te boeken. Op deze manier kan men mits enkele muisklikken een stedentrip regelen. Het neemt een deel van de spanning weg, maar is het wel verstandig om zo’n formule te boeken? In dit artikel gaan we na in welke mate het boeken van een citytrip bij Neckermann een goed idee is.

Eind 2017 lijkt het aanbod van stedentripjes richting Frankrijk eerder beperkt bij Neckermann. Bij het aanklikken van Frankrijk merken we op dat er 37 mogelijkheden zijn. Allen situeren ze zich in en rond Parijs. Met andere woorden: een vakantie boeken richting Nice zit er voorlopig niet in. Een gemiste kans voor één van de grootste reisoperatoren van België. Bij interesse kan men zich wenden tot andere touroperators, maar het is ook perfect mogelijk om zelf een hotel te boeken en apart tickets te regelen. Zo heeft men een ruimer aanbod en vaak is men goedkoper uit.

Hotel

Bij het ingeven van ‘hotel Nice’ in een zoekmachine komen meteen honderdduizenden resultaten in beeld. Meteen herkent men enkele prominente sites. Denken we maar aan booking. Na het ingeven van de beschikbare data ziet men een hoop mogelijkheden verschijnen. Nadien is het een koud kunstje om een accommodatie te boeken. Prijs, afstand tot centrum, beoordelingen, aanbieding, … . Het zijn allemaal zaken om in rekening te brengen bij een eventuele boeking. Het spreekt voor zich dat er ook nog andere opties zijn. Bepaalde sites richten zich op specifieke markten. Denken we maar aan romantische weekend of luxe weekends. Het kleine aanbod van Belgische reismaatschappijen is niets vergeleken met het aanbod van deze internationale sites.

Tickets

Het apart boeken van vliegtickets is ook best simpel. Even kijken van waar precies er rechtstreekse vluchten zijn naar Nice en dan de prijzen even vergelijken. Ook de vlieguren spelen een belangrijke rol. Een weekendje Nice boeken, dan is het verstandiger om vrijdagochtend te vertrekken in plaats van bijvoorbeeld zaterdagmiddag. De terugvlucht op zondagavond inplannen in plaats van zondagmiddag kan zorgen voor meer tijd ter plaatse.

Conclusie

Het aanbod van Neckermann werd bekeken eind 2017 en op dat moment waren er helaas geen tripjes richting Nice beschikbaar. Uiteraard is dit een momentopname en het kan goed zijn dat het aanbod wordt aangepast. We raden je dan ook aan om bij interesse in een stedentrip eens het aanbod van deze reisoperator te bekijken. Het kan nooit kwaad om zelf even een uurtje te surfen op het wereldwijde net. Aanbiedingen bij aanbieders van vliegtickets en accommodaties zijn in deze sector schering en inslag. Na deze zoektocht weet je meteen of het boeken van een citytrip naar Nice bij Nerckermann een mogelijkheid, of een goede optie is.