Citytrip Nice

Citytrip boeken

Een bezoek organiseren richting Nice kan op meerdere manieren. De stad is een ware parel en men kan er een citytrip van maken. Gedurende 2 à 5 dagen kamt men de stad en de omgeving dan uit. Veelal zal men opteren om de afstand naar de bestemming per trein of per vliegtuig te overbruggen. Nice ligt op zo’n 1200 kilometer van Brussel en dat betekent dat een enkele rit al gauw zo’n 12 uur duurt. In het hoogseizoen neem je er dan nog de files bij. Indien men maar enkele dagen te besteden heeft, dan is het logischer dat men opteert voor andere, snellere opties. Ook kan een bezoek aan Nice deel uitmaken van een heuse autorondreis. Frankrijk is een prachtig vakantieland en heeft voor toeristen een hoop te bieden. Met de wagen rondtoeren in het land betekent veelal dat men op eigen houtje een hoop bezienswaardigheden kan verkennen. Voor personen die wat meer tijd hebben dan enkele dagen kan dit een interessante optie zijn. Is de tijd beperkt tot enkele dagen à een week, dan is leuker om Nice en de omgeving uit te kammen. Op deze site informeren we je dan ook omtrent een citytrip richting Nice.

Zelf boeken of touroperator?

Met de komst van het internet is het regelen van een stedentrip naar eender welke stad in de wereld geen onmogelijke opdracht meer. Sterker nog: men kan grotendeels alles zelf plannen. Touroperators hoeven niet betrokken te worden bij het verhaal. Gewoon even zelf de goedkoopste vliegtickets of treintickets regelen en vervolgens een betaalbaar stulpje zoeken in het centrum van Nice. Dit alles neemt een uurtje in beslag. Nadien kan de voorbereiding beginnen. Informatie doornemen omtrent de stad zodat de tijd ter plaatse efficiënt wordt ingevuld. Indien men alles zelf regelt, dan kan men de trip naar wens invullen. Zo is er een uitgebreid aanbod van bedden en ook qua vliegtickets is er een ruime keuze. Personen die eerder een goedkope trip wensen te plannen kunnen hun toevlucht nemen tot een jeugdherberg. Toeristen die het hebben begrepen op luxe nemen tijdelijk hun intrek in een luxueuze suite. Voor elk wat wils natuurlijk.

Eén van de bekendere sites om accommodaties te boeken is uiteraard booking. Gewoon even ingeven welke data je wenst te vertoeven in de Franse stad en waar precies. Dit kan in de omgeving van Nice zijn, maar men kan ook Vieux Nice opteren. Dit is het oude stadsgedeelte en eigenlijk de plek waar men de meeste hoogtepunten kan aantreffen. Idealiter vertoeft men dan ook in deze buurt.

Men kan er daadwerkelijk op alles selecteren. In eerste instantie op prijs, maar ook op gebruikersscore, afstand tot het centrum, aanwezigheid van zwembad en dergelijke. Leuk is dat men alle accommodaties kan zien liggen op een kaart. Op die manier kan men zich wat oriënteren. Personen die veel willen vertoeven aan het strand van Nice kunnen dan best kiezen voor een bed gelegen vlakbij het prachtige strand.

Personen die minder vertrouwd zijn met het zelf boeken van vliegtickets en een hotelkamer kunnen nog steeds hun toevlucht nemen tot een touroperator. Ook dit kan geheel online. Een kantoor bezoeken en daar uitleg vragen aan een medewerker van een touroperator kan ook nog steeds perfect. Na zo’n bezoek aan een operator is alles geregeld. De slaapplaats en de vliegtickets werden vastgelegd en het aftellen kan beginnen. Het is een gemakkelijke manier om de trip te plannen. Het grootste nadeel van deze werkmethode is de keuzevrijheid. Het aanbod van de Belgische touroperators is kleiner dan dat van internationale spelers op de markt. Op zich is dit vaak geen probleem, want het aanbod is nog steeds best ruim.

Conclusie

Een citytrip naar Nice regelen is kinderspel. Mits wat muisklikken heb je dadelijk een vlucht en een hotel geregeld en dan kan het aftellen beginnen. Vergeet zeker de belangrijkste Nice bezienswaardigheden eens te bekijken. In de stad zelf en in de onmiddellijke omgeving valt heel wat te beleven. Op voorhand wat dingen inplannen helpt bij het vlot verlopen van het bezoek. Neem de informatie eens door op deze site en voor je het weet vertoef je zelf in het zonnige Nice.