Citytrip Nice

Weekend Nice

Met de komst van lagekostenmaatschappijen en de bijhorende goedkopere vliegtickets is het overschrijden van de landsgrenzen geen dure zaak meer. Het is best denkbaar dat men voor amper twee dagen, of een weekend, afzakt naar een ander land. Bij 1 dag in Nice is het niet ondenkbaar dat er wat sprake is van ‘alles bezoeken en niets doen’. Men kan een fikse stadswandeling maken en de mooiheid van de stad aanschouwen, maar zo’n dagje vliegt als het ware voorbij en op het einde van de rit smaakt dat altijd naar meer.

Beter is dus te opteren voor een weekend. De prachtige stad aan de kust is het absoluut waard om enkele dagen bezocht te worden. De smalle historische steegjes in de oude binnenstad zijn een heus doolhof. Uitrusten doe je op één van de vele pleinen. Een ontbijt, of middagmaal nuttigen kan op de bloemenmarkt. Dagelijkst tot 13 uur vindt men een hoop marktkraampjes op één van de centrale pleinen van het oude gedeelte in Nice: Cours Saleya.

Een stadswandeling, even luieren aan het strand, winkelen, musea bezoeken. slenteren door de historische binnenstad, de omgeving uitkammen, … Tijdens een weekend Nice is een hoop mogelijk. veel zal natuurlijk afhangen van de persoonlijke interesses. Een vriendengroep zal eerder eens gaan kijken naar een wedstrijd van OGC Nice. Een meidengroep heeft het dan weer meer bekeken op een shopmiddag.

Tip weekend Nice

De tijd is beperkt. Opteer voor een hotel gelegen pal in het oude centrum van de stad. Zo vertoef je middenin de actie en verlies je geen tijd met pendelen. Opstaan, ergens een ontbijt nuttigen en dan kan het ontdekken beginnen.

Neem even een kijkje bij bovenstaande partnersite. Een gigantisch aanbod accommodaties kan men er vinden. Van goedkoop tot duur. Elk budget vindt er wel een bed. Belangrijk is dus te selecteren op afstand tot het oude centrum van Nice. Gelukkig kan men in het menu enkele parameters aanvinken en voor je het weet werd een goed hotel geboekt.

Het plannen kan beginnen

Nice is een grootstad en twee dagen is net iets te weinig om een volledig beeld van de stad te krijgen. Gedurende deze dagen zal men zich moeten focussen op de binnenstad. Na afloop van de citytrip is de kans groot dat u zichzelf de belofte doet om ooit nog eens af te zakken naar de Côte d’Azur. In de omgeving van Nice kan men namelijk nog enkele hoogtepunten opmerken en het is namelijk zonde dat men dit moet missen.