Citytrip Nice

Nice vakantie

Een bezoekje brengen aan Nice kan op meerdere manieren. Een stedentrip is populair. De stad Nice staat nog wat in de schaduw van grootsteden zoals Barcelona, Parijs, Madrid en Rome bijvoorbeeld, maar toch moet men melden dat ook het Franse Nice absoluut thuishoort in het rijtje van ‘te bezoeken steden’. Gedurende enkele dagen kan men genieten van de architecturale pracht in de binnenstad. Rondslenteren in het oude gedeelte van Nice, genieten van een frisse duik in de zee, gastronomie, de directe omgeving … . Een weekend à 4 dagen zijn zo gevuld. De bedoeling tijdens zo’n korte trip is om de stad in zijn geheel te ontdekken. Veelal opteert men om te pendelen met het vliegtuig. Brussel – Nice neemt minder dan twee vlieguur in beslag en vliegtickets kosten tegenwoordig ook geen fortuin meer. Nog een groot voordeel bij een bezoek aan de stad.

Alle informatie omtrent een citytrip richting Nice kun je op deze site vinden. Niet alleen de bezienswaardigheden, maar ook allerhande tips omtrent goedkope vliegtickets en besparende maatregelen helpen je op weg om alles te plannen. Vergeet natuurlijk niet te genieten van de tijd ter plaatse. Nice is een eerder dure stad – Frankrijk is dan ook niet goedkoop, maar ook met een beperkt budget is het mogelijk om er een onvergetelijke tijd van te maken.

Een vakantie

Nice bezoeken in het kader van een citytrip is dus een optie, maar men kan in de buurt ook een heuse vakantie boeken. Frankrijk is één van de populairste vakantielanden en dit voor zowel Belgen en Nederlanders. Het gigantische land heeft een hoop te bieden. Diep in het zuiden van Frankrijk, gelegen aan de Middellandse Zee, kan men Nice opmerken. De grote toeristische trekpleister en marktleider aan de Franse Rivièra (Côte d’Azur). Uiteraard valt er in dit deel een hoop meer te bezichtigen. In de direct omgeving merkt men Monaco, Vence, Saint-Paul-de-Vence en Cannes op. Indien men beschikt over een wagen, dan kan men nog andere oorden opzoeken. Een heuse rondreis dring zich dan op. Met de eigen wagen kan men dan op eigen houtje (een deel van) Frankrijk ontdekken. Men houdt halt aan de plaatsen die de interesse opwekken. Bij een langere periode kan men de Franse Rivièra verlaten en het Franse binnenland gaan verkennen. Naast een traditionele autovakantie kan men ook opteren voor een fly & drive. Men vliegt naar Nice en eenmaal ter plaatsen heeft men dan een zekere tijd een wagen ter beschikking. Op die manier kan men daguitstapjes plannen.

Dergelijke vakantie voorbereiden neemt wat meer tijd in beslag. Doelloos rondrijden in Frankrijk en hopen om per toeval de Franse parels te ontdekken is eerder onverstandig. Veelal wordt gebruik gemaakt van meerdere locaties om te overnachten en het spreekt voor zich dat men de rijtijden best beperkt. Frankrijk beslaat een gigantische oppervlakte en tijdens een vakantie is het niet aangenaam om urenlang in een wagen te vertoeven. Probeer de bezienswaardigheden te groeperen. Twee dagjes Nice alwaar men de stad en de omgeving kan ontdekken. Vervolgens doorreizen naar het regionaal natuurpark De Verdon en nadien bezoek je uiteraard enkele middeleeuwse dorpen in de Luberon. Het is maar om aan te tonen dat er tijdens de vakantie in Frankrijk een hoop mogelijk is.