Citytrip Nice

Goedkope citytrip Nice

Steden bezoeken betekent tegenwoordig niet meer dat men een fortuin moet spenderen aan vliegtickets en randzaken. Een combinatie van jeugdherbergen, goedkope vliegtickets en wat voorbereiding vooraf stelt menig reizigers in staat om met een beperkt budget rond te trekken. Op deze pagina bespreken we hoe het mogelijk is om te besparen op een tripje richting het zuiden. Een goedkope citytrip regelen richting Nice doet men door eerst wat zaken te onderzoeken. Al gauw leert men dat Frankrijk – en al zeker niet het zuiden – eigenlijk best een duur vakantieland is. Echt goedkoop wordt het dus nooit helemaal, maar middels wat voorzorgen kan men de financiële kant van het verhaal wel wat aantrekkelijker maken. Alvorens effectief te boeken kan het dus interessant zijn om onderstaand artikel eens door te nemen.

Reizen naar Nice

De verplaatsing maken naar de Franse stad kan op meerdere manieren. Per wagen, trein en vliegtuig zijn de voornaamste. We spreken over goedkoop, dus de wagen valt af. Brandstof, reisduur, kosten aan tol op de Franse wegen en parkeertarieven in Nice zorgen voor een dure rekening. Een wagen kan interessant zijn indien je in het bezit bent van een bedrijfswagen + eventueel een internationale tankkaart. Het is niet de meest praktische manier, maar het is wel mogelijk. Ook indien we spreken over een groter reisgezelschap kan de wagen toch nog van enig nut zijn. Alle kosten kunnen worden gedeeld. De wagen laten we hier buiten beschouwing, maar indien we spreken over een grotere groep reizigers die geen probleem hebben met de reisduur naar het zuiden van Frankrijk (Brussel – Nice, 1200 kilometer, minimum 12 uur rijden), dan is het een optie.

Met een hogesnelheidstrein of per vliegtuig zijn courantere keuzes. De reistijd met een vliegtuig bedraagt zo’n 2 uur. Een trein doet er een stuk langer over, bijna 9 uur. De twee uur met het vliegtuig moeten ook ietwat kritisch worden bekeken. Pendelen naar de luchthaven, zich twee uur op voorhand aanmelden op de luchthaven en nadien eventuele wachttijd op de bagage en pendeltijd naar het hotel kunnen de reistijd aardig verlengen. Bij het plannen van een ‘goedkope citytrip’ is het dus handig om beide pistes te onderzoeken. De ene keer zal sporen per trein voordeliger uitkomen en de andere keer wint het vliegtuig. Veel hangt af van de reistijd. We raden je aan om ruim op voorhand tickets te boeken. Vergelijken en ingaan op eventuele aanbiedingen kunnen de kostprijs van het transport binnen de perken houden.

De zoektocht naar vliegtickets is tegenwoordig geen moeilijke opdracht. Er zijn meerdere sites alwaar het mogelijk is om de tarieven van de tickets te vergelijken. Honderd euro per persoon voor de vliegtickets (heen en terug samen) is een correcte prijs. Het kan goedkoper, maar dan moet men zich dynamisch opstellen en goed op voorhand kijken. Weet ook dat de prijs niet alles zegt. Tickets waarbij men vroeg arriveert in Nice en pas laat vertrekt ter plaatse zijn het meest interessant.

Overnachten

Ter plaatse overnachten hoeft geen grote kost te zijn. Echt goedkoop logeren doe je door te opteren voor een bed in een slaapzaal. In een kamer van bijvoorbeeld 12 bedden reserveer je dan enkel één bed. veel privacy is er niet. Sanitaire voorzieningen zijn vaak gemeenschappelijke ruimtes. De kostprijs bedraagt soms minder dan 10 euro per nacht en mits wat geluk zit er ook een ontbijt inbegrepen in deze prijs. Het hoeft geen betoog dat dergelijke vorm van logeren in een jeugdherberg niet voor iedereen is weggelegd. In dat geval kan men nog steeds in een hostel terecht. Ook daar is het perfect mogelijk om een tweepersoonskamer met eigen sanitair te boeken. Men kan het vergelijken met een hotel, maar dan een stuk goedkoper. Kwalitatief gezien is er iets minder luxe. Een gym zal men bijvoorbeeld zelden opmerken in een jeugdherberg. Ook een wellness is een zeldzaamheid. Personen die dus niet veel tijd doorbrengen in de accommodatie dienen beslist even een kijkje te nemen naar deze jeugdherbergen.

Besparen op de accommodatie kan ook door even te kijken naar niet alledaagse mogelijkheden. Een zetel, of bed huren bij een autochtone bewoner kan soms gratis. Ook deze vorm van logeren is niet voor iedereen geschikt. Hoe dan ook: altijd met enige voorzichtigheid boeken, of we nu spreken over een hotel of een zetel (couchsurfing).

In het kader van besparen en goedkoop reizen kan het ook interessant zijn om eventuele aanbiedingen te bekijken. Een viersterrenhotel boeken in hartje Nice voor 40 euro per persoon per nacht is best goedkoop, maar vraag jezelf aan het einde van de rit wel steeds af of het noodzakelijk is om te opteren voor een hotel met vier sterren. Het zwembad, de fitnesszaal en de wellness zijn dure opties, maar worden ze ook wel gebruikt eenmaal ter plaatse? De schoonheid van de stad verkennen doe je door het hotel achter zich te laten en door te wandelen doorheen de stad.

Goedkoop in Nice

Nice – en eigenlijk Zuid-Frankrijk op zijn geheel – staat niet meteen bekend als een goedkope locatie. Een cola drinken op een terrasje in het oude centrum betekent vaak dat je drie euro en meer mag aftikken. In kleinere supermarkten kun je goedkopere dranken vinden, maar een frisdrankje kost er nog steeds rond de 2 euro. Indien we spreken omtrent een goedkoop weekendje, dan is het nodig om wat voorzorgen te nemen. Ergens een restaurant boeken kan men vervangen door een gezellige picknick op het strand onder een prachtig avondzonnetje. Ook wat drankjes meesmokkelen in de stad kan zorgen voor een aardige besparing, zeker wanneer er kinderen meereizen. Probeer ze dan wel op één of andere manier gekoeld te houden. In het hoogseizoen loopt de temperatuur vaak hoog op en een gekoeld drankje smaakt dan vele malen beter.

Ter plaatse aan goed budgetbeheer doen is dus vaak de eigen verantwoordelijkheid. Aan het einde van de rit blijft het een stedentrip en andere steden bezoeken kost nu eenmaal geld. Vele bezienswaardigheden bezichtigen betekent vaak het betalen van entreegelden en genieten van het Franse zonnetje middels een cocktail in de hand kan niet zonder flink te betalen. Vergeet ter plaatse vooral niet te genieten van de citytrip in Nice.