Citytrip Nice

3 dagen in Nice

3 dagen in Nice vertoeven lijkt misschien een beetje aan de korte kant te zijn, maar in principe is het binnen deze 3 dagen perfect mogelijk om de stad en haar belangrijkste troeven te ontdekken. Wij hebben voor jou alvast een leuke planning uitgewerkt die je helpt om deze fantastische stad en haar indrukwekkende omgeving in 3 dagen tijd te ontdekken!

Dag 1: Kuieren over de Promenade des Anglais

Wie Nice zegt denkt uiteraard aan de Promenade des Anglais. Deze prachtige promenade bulkt eigenlijk altijd van de sfeer en laat je kennismaken met verschillende bezienswaardigheden. Tijdens het aflopen van deze promenade in de richting van de oude stad zal je onder meer kennis kunnen maken met het prachtige stadspark Jardins Albert I. Combineer het aflopen van de promenade bovendien met een bezoekje aan Port Lympia, de indrukwekkende haven van de stad. Uiteraard sluit je de dag op gepaste wijze af door het nuttigen van een lekkere cocktail of een heerlijk glaasje Champagne op één van de vele uitnodigende terrassen die hier terug te vinden zijn.

Dag 2: De oude stad ontdekken

Op dag 2 is het tijd om de oude stad van Nice te ontdekken. Je maakt hier onder meer kennis met La Cathédrale Sainte-Réparate. Veel mensen kiezen er ook voor om het indrukwekkende archeologische museum met de omliggende ruïnes te ontdekken. Heb je aan het einde van deze cultuurrijke dag nog een beetje tijd over? In dat geval kan je er altijd nog voor kiezen om het Parque de la Colline du Château te ontdekken. Vanaf deze heuvel beschik je over een onevenaarbaar uitzicht op Nice en haar omgeving. Beslist een aanrader dus!

Dag 3: Heerlijk genieten op Castel Plage of Blue Beach

Het merendeel van de reizigers die Nice bezoeken plannen hun vakantie uiteraard tijdens de warme zomermaanden. Geldt dat ook voor jou? Wees er dan zeker van dat je, je derde en laatste dag in deze paradijselijke omgeving doorbrengt aan het strand. Nice beschikt niet alleen over enkele van de mooiste stranden van de Côte d’Azur, daarnaast zijn er ook enkele van de hipste strandbars van heel (Zuid) Frankrijk terug te vinden. Bekende namen die zeker en vast de moeite waard zijn om aan te vertoeven zijn Castel Plage evenals Blue Beach.

Het zijn maar enkele ideeën om drie dagen te vullen in de Franse badstad. Mocht er nog wat tijd over zijn, dan kan het zeker geen kwaad om de omgeving even uit te kammen. In de onmiddellijke omgeving van Nice kan men enkele opmerkelijke steden opmerken. Bovenstaande planning is een richtlijn, maar op het einde van de rit zul je natuurlijk zelf moeten beslissen hoe je de tijd ter plaatse precies opvult. Neem het van ons aan: drie dagen vullen is kinderspel.

Tip: boek de vliegtickets verstandig

Indien er sprake is van een beperkte tijd ter plaatse – wat vaak zo is bij een stadsbezoek in het buitenland -, dan is het een goede zet om verstandig om te springen met de vlieguren. Probeer vroeg te vertrekken naar Nice en pas laat te vertrekken. Maandag om 10 uur aankomen en woensdag om 22 uur vertrekken is een volledig andere situatie dan maandag om 18 uur aankomen en woensdag om 14 uur te vertrekken. Probeer de tijd in Nice dus optimaal te benutten. De goedkoopste vluchten naar Nice zijn dus niet altijd de beste optie. Ook vluchttijden zijn van groot belang.