Citytrip Nice

1 dag in Nice

Een citytrip in Nice organiseren betekent vaak dat er ten minste één overnachting moet worden geboekt. Nice is een wereldstad is is het absoluut waard om enkele dagen te worden bewandeld. Toch kan het zijn dat men slechts één enkele dag kan vertoeven in de stad. Denken we bijvoorbeeld maar bij een rondreis doorheen het zuiden van Frankrijk. Men rijdt van het ene naar het andere punt en onderweg probeert men de mooiste plekken van de streek te bezoeken. Misschien passeer je onderweg wel in de buurt van Nice en kun je door een strakke planning slechts enkele uren tot een dag in Nice verblijven. Het is moeilijk om in zo’n korte tijdspanne het beste van de stad te ontdekken, maar het is wel mogelijk om een goede impressie te vormen van de stad.

1 dag in Nice – wat te doen?

In de mediterrane stad lijkt het altijd mooi weer te zijn. Tijdens de zonnige maanden komt de stad volledig tot zijn recht. In het oude deel van de stad is het heerlijk kuieren. De hoge, historische gebouwen zorgen voor de schaduw. Her en der duikt een plein op. Op één van deze pleinen – De Cours Saleya, het centrale punt van Vieux Nice -, kan men dagelijks de bloemenmarkt aantreffen. Dit toeristisch gebeuren brengt niet enkel bloemen aan de man, maar ook etenswaren en souvenirs. Iedere dag tot 13 uur open (maandag niet, dan wordt de markt vervangen door een heuse ‘rommelmarkt’). In het hoogseizoen zijn er nog aanvullende markten te vinden.

Ook een beklimming van de zogenaamde ‘Castle Hill’ staat bij vele dagjestoeristen op het programma. Op dit punt stond vroeger een kasteel. Tegenwoordig is het een uitkijkpunt. Hier heb je een prachtig zicht over Vieux Nice en de omgeving. Je ziet onder meer de kilometerslange Promenade des Anglais. Ook een wandeling langs het strand kan menig toeristen bekoren.

De beste manier om Nice te ontdekken is door te wandelen. Slenter door de oude steegjes van de stad en ontdek zelf de mooiste pleinen. Neem plaats op een bankje en ervaar het dynamisme van de stad. Dankzij een kleine reisgids is het mogelijk om vlug even iets op te zoeken aangaande de geschiedenis van het historische gebouw dat je net hebt gezien. Het helpt bij een betere ervaring van de citytrip.

Tips

  • 1 dag is niet veel. Doe dus geen dingen die je niet wenst te doen. Een kunstgalerie bezoeken indien de interesse niet wordt geprikkeld door kunst is niet verstandig. Geniet dus van de tijd ter plaatse.
  • Zak je in het kader van een rondreis met de wagen af naar Nice? Parkeer de wagen op een parking buiten het centrum en zak met het openbaar vervoer af richting het centrum van Nice. Het bespaart je een hoop frustratie en geld. Parkeerplaats is schaars en duur.
  • Een terrasje doen is een dure zaak. In het hoogseizoen lopen de temperaturen hoog op en de nood aan dorstlessers is groot. Op een terras betaal je 2.5 à 3 euro voor een frisdrank en in kleine supermarkten in het centrum is dit 1,7 à 2 euro. Bezoek je Nice met kinderen? Probeer dan wat goedkopere dorstlessers mee te nemen naar de stad. Frankrijk is een duur vakantieland en hier en daar wat besparen maakt het financieel aangenamer.

Idealiter vertoef je op zijn minst 2 dagen in de zonnige stad. Op die manier heb je wat meer tijd om alles te verkennen. Boek een hotel in het centrum van de stad en alle belangrijke bezienswaardigheden liggen op wandelafstand. Bij een ietwat langere periode in Nice kan men ook even een kijkje nemen naar de omgeving van de stad. De Provence heeft namelijk een hoop te bieden. Dan spreken we uiteraard niet meer omtrent een citytrip. Het is dan eerder een vakantie regio Nice.